|
 | З власного досвіду можу порекомендувати не варити свіжо відрізану корягу у сольовому розчині, особливо якщо вона буде елементом декору у акваріумі, в якому живуть анциструси. Рукомендую деревину, ретельно очищену від кори, помістити у емальовану чи нержавючу каструлю підходящого розміру, залити звичайною водопровідною водою (бажано попередньо відстояною у іншому посуді і злитою з осаду), придавити зерху великим шматком граніту (чи буль-яким іншим нейтральним мінералом), накрити кришкою і варити на повільному вогні не менше 8 - 10 годин. Таку процедуру я повторюю два, або три рази, кожен раз змінюючи воду на свіжу і після такої обробки поміщаю готову корягу в акваріум (у тому числі і в акваріуми де немає рослин і вирощується молодь анциструсів). Таким чином виготовлена деревина не виглядає так гарно, як коряга з "притопленого" дерева, бо на перших порах має світле забарвлення, але з часом темніє і набуває привабливого вигляду. І ще дуже охоче поїдається анциструсами. |
Леонід |
|
|
|