![]() |
|
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
|
![]()
|
||||||||
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 656 Регистрация: 12.3.2010 ![]() Благодарности: 586 раз(а) ![]() |
|
|||||||
![]()
|
|
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 656 Регистрация: 12.3.2010 ![]() Благодарности: 586 раз(а) ![]() |
Сашко, ти маєш на увазі в оцет його !
я вже його поливав то він булькав легенько, але це через пори в породі повітря йшло ! а що то дасть ? -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :)
Світло: Грунт: Рослини: Температура обігріву: Подача СО2: Рибки: Землянка :) моя чвертка :) Мій маленький конкурсант :) Купив рибок Pelvicachromis pulcher Моє канілізаційне чудо ! Модифікації кришки 140 літрової акви ReSun Моя Африка Обзавівся павучком-лісовичком :) (Brachypelma albopilosum) мій травничок 90л. |
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 180 Регистрация: 27.2.2010 Из: Москва ![]() Благодарности: 245 раз(а) ![]() |
Мужики вы мне объясните на какой основе работает осмос, какой его смысл?
-------------------- |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
Жорик, здравствуйте вода проходит под давлением через полупроницаемую мембрану. Маленькие молекулы проникают сквозь неё методом дифузии. В результате получается вода без солей и микроорганизмов с электропроводностью в несколько микросименсов. Это соответствует высококачественной дистилированной воде. Смешанный с сырой вадой или подсоленный миниральными смесями до нужной проводимости , параметр становится идеальной аквариумной вадой, для рыбасов с их
![]() -------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
Жорик,
Систе́ма зворо́тного о́смосу — метод водопідготовки. Полягає у продавлюванні води під високим тиском через напівпроникну мембрану з метою усунути з води розчинені речовини, органіку, колоїдні частки і бактерії. Зворотний осмос є оберненим до природнього процесу осмосу, що полягає у русі води з менш насиченого розчину у більш насичений через напівпроникну мембрану. Система зворотного осмосу створює тиск в насиченій зоні(вода+домішки) в результаті чого молекули води просочуються через напівпроникну мембрану в зону ненасиченого розчину(чиста вода) Попередні фільтри очищення мають пористість у межах 1-5 мкм, що дозволяє видалити небажані великі колоїди й суспензії з розчину. Найчастіше, в системах зворотнього осмосу використовується проміжний вугільний фільтр, який адсорбує розчинені гази й залишковий хлор, органічні сполуки. Такий фільтр необхідно дублювати поліпропіленовим фільтром для знову виниклих вугільних суспензій у воді. Така вода збільшує строк служби мембрани в декілька разів . Фактори, які впливають на якість та кількість очищеної води, що виробляється: Тиск: чим вищий робочий тиск, то більш вибірковою може бути мембрана по відношенню до забруднень і тим менша кількість ступенів очищування потрібна для досягнення найкращого результату. Інакше кажучи, високий робочий тиск системи дозволяє застосовувати мембрани зворотньо-осмотичного типу (RO-тип), що мають гранично високі показники очищування. Крім того, він дозволяє збільшити продуктивність системи. Мембрана: не всі мембрани однакові: деякі більш продуктивні, у деяких підвищений ступінь очищування, у деяких збільшений термін роботи за рахунок підвищеного опору тертю. -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :) Світло: Грунт: Рослини: Температура обігріву: Подача СО2: Рибки: Землянка :) моя чвертка :) Мій маленький конкурсант :) Купив рибок Pelvicachromis pulcher Моє канілізаційне чудо ! Модифікації кришки 140 літрової акви ReSun Моя Африка Обзавівся павучком-лісовичком :) (Brachypelma albopilosum) мій травничок 90л. Благодарности:
|
![]()
|
|
Созерцатель вод ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 2 322 Регистрация: 15.4.2009 Из: Симферополь ![]() Благодарности: 13701 раз(а) ![]() |
Жорик, можно ещё тут почитать:http://www.aquafanat.com.ua/pages-view-191.html,
Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 180 Регистрация: 27.2.2010 Из: Москва ![]() Благодарности: 245 раз(а) ![]() |
А НЕ ПРОЩЕ ВЗЯТЬ БИДИСТИЛИРОВАННУЮ ВОДУ И ВСЕ
-------------------- |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
Жорик, та можна замахаться тягать дистелят на подмены, а ещё если аквас тысячник, то что тогда? Цистерну мутить?
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
в принципе да. Теперь я примерно понял зачем он нужен. СПС
![]() -------------------- |
![]()
|
|
Жорик, ПЖЛСТ
![]() -------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
Созерцатель вод ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 2 322 Регистрация: 15.4.2009 Из: Симферополь ![]() Благодарности: 13701 раз(а) ![]() |
Сашко, ти маєш на увазі в оцет його ! я вже його поливав то він булькав легенько, але це через пори в породі повітря йшло ! а що то дасть ? Если камень немного булькал, это вряд ли через поры воздух выходил - в воде он же не булькает. Пузырьки и шипение (иногда есть пузырьки, а шипения практически не слышно, иногда наоборот - пузырьков немного, а шипит сильно) признаки того, что в камне/грунте содержаться известковые породы. Уксус вступает в реакцию с такими породами, эффект получается примерно такой, как если в соду влить уксус. Известковые породы (ракушечник, мрамор, мергель, мел, гипс, различные породы известняков) постепенно растворяются в воде, повышая её жёсткость, что совсем не нравится растениям. Растворяться известковые породы будут в любой воде - хоть жёсткой, хоть морской. Поэтому в аквариумы, в которых предположительно будет много растений, такие камни/грунт и не кладут. Если всё это Вы знаете, то прошу прощения "нравоучение" ![]() |
![]()
|
|
сура, я в курсі вище сказаного
![]() я не розумію які наслідки після того як кинути каміння в оцет, він щось дає, чи це просто для тесту ? -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :) Світло: Грунт: Рослини: Температура обігріву: Подача СО2: Рибки: Землянка :) моя чвертка :) Мій маленький конкурсант :) Купив рибок Pelvicachromis pulcher Моє канілізаційне чудо ! Модифікації кришки 140 літрової акви ReSun Моя Африка Обзавівся павучком-лісовичком :) (Brachypelma albopilosum) мій травничок 90л. Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 317 Регистрация: 3.9.2009 Из: Ханты-Мансийск ![]() Благодарности: 580 раз(а) ![]() |
APload, читаю вашу тему и думаю, не все ли проблемы с водорослями у вас из-за редкого подмена воды? Амано первый месяц вообще рекомендует чуть ли не ежедневные подмены половины объема вода.
Сами посудите - грунт у вас очень питательный, по любому что-то будет попадать в воду. А растючка ведь у вас все берет из грунта, значит питательные вещества в воде остаются для водорослей. Меняйте водичку почаще, поставьте СО2 и думаю все получится! -------------------- Все что делается - все к лучшему! ;) Благодарности:
|
![]()
|
|
сура, я в курсі вище сказаного ![]() я не розумію які наслідки після того як кинути каміння в оцет, він щось дає, чи це просто для тесту ? Это просто тест на пригодность камней/грунта. Теоретически, если долго держать камень/грунт в уксусе, то извескогвая составляющая растворится и декорации будут пригодны к использованию. Но это только теоретически. Если ещё остался у меня камешек после месячного уксусного купания, могу сделать фотографию и показать, что получается ![]() |
![]()
|
|
сура, що ваш камінчик замітно розчинився у воді ?
![]() і якщо можете скажіть які матеріали можна тримати у воді ( тобто ті, що вже перевірені роками практики ) ![]() -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :)
Світло: Грунт: Рослини: Температура обігріву: Подача СО2: Рибки: Землянка :) моя чвертка :) Мій маленький конкурсант :) Купив рибок Pelvicachromis pulcher Моє канілізаційне чудо ! Модифікації кришки 140 літрової акви ReSun Моя Африка Обзавівся павучком-лісовичком :) (Brachypelma albopilosum) мій травничок 90л. |
![]()
|
|
Не в воде, а в уксусе
![]() В аквариуме можно держать -скорлупа кокоса (я её кипятила на случай если вдруг был обработан какой-нибудь химией от вредителей); коряги большинства фруктовых и лиственных деревьев (правда, даже хвойную корягу можно приготовить для аквариума, но мороки с ней.... в общем, ну их, сосны-ёлки); камни/грунт - базальт, кварц, туф(не известковый), кремний, диабаз, сердолик, оникс, янтарь, нефрит ![]() Для создания подходящих условий креветкам и определённым видам рыб, в аквариуме используют торф и опавшие листья. Благодарности:
|
![]()
|
|
сура,
От чому моїм крулям так добре ![]() вічно земельку жують і плодяться як таргани ![]() Рослинки в мене поки нормально ростуть, ніяких змін через присутність каміння у воді не бачу ![]() От тільки наліт на склі, якийсь підозрілий ![]() Ще хотів запитати який ефект дає стерилізатор ? -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :)
![]()
|
|
Всім привіт
вчора обзавівся тестами і от результати ! KH - 10 GH - 21-22 PH - 7.5-8.0 профі, що скажете ? камінь на стінках акви продовжує відкладатись ![]() -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :)
![]()
|
|
Володя в тебе жорстка вода, із за цього камінь. Тобі потрібно знизити жорсткість до 10-11. В такій воді тобі хіба що малавійців вирощувати.
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
Арго,
потрібно понизити GH, чи КН ? -------------------- Акваріуми: 250,105,90,27,25,20,20,10,10,10,10 = 577л. :)
![]()
|
|
APload, потрібно понизити і КН і GH ( КН- 10, 11. GH- 4.) Тоді травичка попре, як наче не в себе вдома!
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман.
|
![]() ![]() |