Aquasys - удобрения нового поколения
Украинский форум аквариумистов

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )




 
Ответить в данную темуНачать новую тему
> Охолодження нашвидкоруч, Випробування літньою спекою пройдено
RRR
сообщение 3.9.2015, 1:12
Сообщение #1


Аквариумист
**
Группа: Неактивированные
Сообщений: 52
Регистрация: 27.10.2014
Из: Киев, Воскресенка
Украина
Благодарности: 14 раз(а)


Ця система була створена, як тимчасова, але довела свою життєздатність і гідна удосконалення.
Отже...
Як завжди літня спека настала несподівано. Коли у нашому 112-літровому акваріумі із золотими рибками температура перейшла рубіж 26 градусів, прийло розуміння, що потрібно щось робити і негайно. Плаваючий лід не виправдав надій. 250-грамовий кубик розтанув за лічені хвилини, а температура не змінилася ні на градус. Добре, що облаштування кухні навколо акваріума було не закінченим і зовнішній фільтр був підключений довгими трубками з тим розрахунком, щоб в процесі ремрнту його можна було переставляти з місця на місце. "Зайвої" довжини було приблизно 50 сантиметрів вхідної трубки і 1 метра вихідної. Їх обидві склав у 12-літровому відрі кільцями. Відро обмотав карематом для теплоізоляції. Всередину поклав 4 заморожені в морозилці до -18 пляшки з водою і залив холодною водою з крана. За годину-півтори температура впала на градус. Ще за годину - ще на градус. Льодяного заряду вистачило на 6 годин максимальної спеки. Наступного спекотного дня повторив процедуру.
В процесі експлуатації визначив, що треба мати три комплекти пляшок, бо нова порція замерзає значно повільніше, ніж тане попередня.
Незважаючи на низьку ефективність (у теорії), на практиці, замінюючи пляшки 2-3 рази на день, вдавалося утримувати температуру в межах 24-25 градусів навіть при 32-35 градусній спеці. Багато морозу пішло лише на перше остигання акваріума. Далі пляшки розтавали значно повільніше, а температура не коливалася.
На перспективу планую придбати 2-3 метри тонкостінного пластикового шланга, зкріпити його акуратними, а не хаотичними кільцями та обладнати штуцерами для оперативного під'єднування послідовно із зовнішнім фільтром.


Благодарности:
0
Перейти в начало страницы
Вставить ник
+Цитировать сообщение

Начать новую темуОтветить в данную тему
Теги
Нет тегов для показа


1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

Свернуть

> Похожие темы

  Тема Ответов Автор Просмотров Последнее сообщение
Нет новых сообщений В теме есть приложенияОхолодження води вентиляторами
Вот так я зробив собi
5 Юран 5 467 1.8.2010, 12:39 Посл. сообщение: ladycow

 



Перейти в начало страницы RSS Текстовая версия Сейчас: 24.9.2024, 17:20