![]() |
|
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
|
![]()
|
||||||||||||||
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
|
|||||||||||||
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 178 Регистрация: 4.9.2014 Из: Запорожье Благодарности: 7023 раз(а) ![]() |
Все правильно!
-------------------- Продам комплектующие для светодиодного светильника. Запорожье Запорожье. Продам коряги. "Обыкновенное чудо", Мхи, креветки и донный фильтр с обратным током в 40л Флейта - быстро, дешево и практично! Рассказ с картинками |
![]()
|
|
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
-------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 829 Регистрация: 23.4.2010 Из: Киев, Академгородок ![]() Благодарности: 2441 раз(а) ![]() |
Це правильно, чи ні? Звичайно так. А якщо СО2 буде замало - "бурунчик" треба буде збільшувати, направляти концентично, ставити додаткову помпочку... Класна тема! ![]() -------------------- Зацвела нимфея краснся тигровая... Увирандра (апоногетон Мадагаскарский). Путь от цветения до прорастания. Самодельный Lily Pipe Ясли. Или аквариум в аквариуме Фильтр-рюкзачек. Реанимация. СО2 реактор по типу Томаса Барра. |
![]()
|
|
![]() Зрозуміло. Спасибі. Я вже неодноразово писав, що з рослинами на "ви". Завжди росло те найпростіше, що не пропадало без догляду: джентельменський набір з роголисника, криптокорини Вендта, ряски. Іноді валиснерія та індійська папороть. Цього разу взагалі збирався облаштовувати малавійський цихлідник або рачатник. Рачатник розмістився у іншій акві, а в акві-столику дружина шантажем заставила висаджувати рослини. Можна сказати, взяла "на слабо". Мовляв, не вмієш? Боїшся? Я й повівся. Тепер намагаюся сумістити природну неприязнь до хімічних аналізів зі спробою все-таки виростити більш-менш пристойні рослини. Дуже вдячний за відгук про тему. ![]() До речі, сьогодні вранці заскочив на ринок і прикупив десятка півтора (точно не порахували) "майже вишневих" креветок ледь-коричневатого кольору. Тобто дворняжок. Закинув, щоб мох чистили потихеньку. Сообщение отредактировал podlesniy - 5.8.2015, 10:52 -------------------- |
![]()
|
|
![]() люблю камни,коряжки и зелень :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 2 557 Регистрация: 9.4.2011 Из: Червоноград ![]() Благодарности: 6457 раз(а) ![]() |
Залежить від показника рН.Якщо концентрація СО2 в акваріумі Вас задовільняє,значить все добре.Ну а як замало,тоді варти збільшувати течію під колоколом.
Дропчекера нема?Який рН? Упс...Не побачив наступну сторінку,вже колеги відповіли ![]() Сообщение отредактировал Andrew1 - 5.8.2015, 15:18 -------------------- |
![]()
|
|
Залежить від показника рН.Якщо концентрація СО2 в акваріумі Вас задовільняє,значить все добре.Ну а як замало,тоді варти збільшувати течію під колоколом. Дропчекера нема?Який рН? ![]() Спасибі за відповідь. Дропчекера поки що немає. РН теж не міряв. І не вмію, до речі. Навіть соромно. Спочатку хотів обійтися без цього. Тепер не знаю, чи це можливо. З одного боку, тестами ніколи не користувався і починати не хочеться. З іншого, розумію, що подача СО2 - це ризик. Наче б перенасичення води СО2 не повинне наступити, оскільки площа контакту газу з водою у "колоколі" незмінна. Розумію, що коливання "день-ніч" мають місце, але поведінка риб не викликає тривоги. Аерацію (дуже незначну) про всяк випадок не вимикаю. Це щодо безпеки для риб. Але є ще питання користі для рослин. Я просто спостерігаю. Будуть рости - добре. Будуть проблеми - потанцюю з бубнами. Поки що мислю досить примітивно: "колокол" з його газовідводом не дасть рибам отруїтися. Щоб впевнитися у цьому, ще з тиждень поспостерігаю, перш ніж якось збільшувати населення. Показником ефективності подачі СО2 стане ріст рослин за той же тиждень. Потім буду приймати якісь рішення. Зовсім не хочу створювати навколо акви хімлабораторію. Будь ласка, напишіть, що про це думаєте. -------------------- |
![]()
|
|
![]() люблю камни,коряжки и зелень :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 2 557 Регистрация: 9.4.2011 Из: Червоноград ![]() Благодарности: 6457 раз(а) ![]() |
Що я про це думаю?
Думаю що дропчекер на старті-must have ![]() Я завжди на запуску акваріума,встановлюю дроп(хоча й маю рН-метр ![]() Багато не знаю,аби за мало не було СО2.Погугліть калькулятор для розрахунку площі колокола,від розміру акви.Зустрічав,що є такий ![]() виправлення посилання... Сообщение отредактировал Andrew1 - 5.8.2015, 22:48 -------------------- |
![]()
|
|
![]() Я площу для "колокола" підбирав саме по калькулятору. Правда, не зберіг посилання на нього. Потім порівняв з даними таблиці отут: Дроп-чекер зроблю. Не буду поки що спішити, але зроблю. Все одно рідини для тесту у мене немає. Буду замовляти корм, заразом куплю й рідину. Дуже сумніваюся, що вона є у наших зоомагах. Взагалі ж я не хочу "розігнаного травника". Якщо якась трава у мене не ростиме, я не шукатиму способів її приручити. Краще зосереджуся на тому, що росте добре. За поради дуже вдячний. Навіть якщо не все виконую, до всього прислухаюся. Заводський чи Таки пардон. За посиланням вискакує відео пр анубіаси. ![]() -------------------- |
![]()
|
|
Показник kh для розрахунків я брав 11. Беруть сумніви,чи взмозі буде наситити СО2. ![]() Якщо якась трава у мене не ростиме, я не шукатиму способів її приручити. ![]() Дуже сумніваюся, що вона є у наших зоомагах. Акваєр,Птеро(?).Сам купляв у ДЕПСа,але кольор на фото від Акваєр,мені більш до вподоби. ![]() -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Сумніви щодо насичення і мене беруть. Подивлюся. "Колокол" симпатичний вийшов. Викидати жаль буде. А щодо наявності рідини я мав на увазі наші міські слов'янські зоомаги. Сообщение отредактировал podlesniy - 5.8.2015, 23:05 -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 178 Регистрация: 4.9.2014 Из: Запорожье Благодарности: 7023 раз(а) ![]() |
Цитата Таки пардон. За посиланням вискакує відео пр анубіаси. ![]() Ну это нормально, Андрей весь в тепличке... ![]() Вот пару ссылок, но считаю, что второй вариант более эффективен поскольку площадь соприкосновения больше, соответственно и скорость отображения будет выше (быстрее поменяет цвет при насыщении СО2). Первый вариант -------------------- Продам комплектующие для светодиодного светильника. Запорожье Запорожье. Продам коряги. "Обыкновенное чудо", Мхи, креветки и донный фильтр с обратным током в 40л Флейта - быстро, дешево и практично! Рассказ с картинками |
![]()
|
|
Ну это нормально, Андрей весь в тепличке... Весь не весь,но зацепило ![]() ![]() Помещал в акву заводской и самодельный-заводская конструкция более "шустрая" на смену цвета.Да и цена на них сейчас упала прилично. ![]() -------------------- |
![]()
|
|
-------------------- |
![]()
|
|||||
![]() Мабуть, розчинення СО2 у "колоколі" все ж слабеньке. А там хтозна. Чекаю на посилку з "Аровани". Приїде корм та тестова рідина. Запущу дропчекер. У випадку необхідності від "колокола" відмовлюся. Думки такі. Беремо трійничок для повітря: Приєднуємо нижній кінець трійничка до "пимпочки" голови (з неї невеликий потік зараз спрямований під "колокол"). По ідеї, в результаті газ повинен розпилюватися по акві. Практика покаже. Сообщение отредактировал podlesniy - 7.8.2015, 13:39 -------------------- |
||||
![]()
|
|
ИМХО что такая конструкция не увеличит насыщаемость воды СО2, а лишь уменьшит количество оборудования в акве...
![]() Может просто разделить конструкцию и запустить СО2 автономно через веточку рябины? -------------------- Продам комплектующие для светодиодного светильника. Запорожье Запорожье. Продам коряги. "Обыкновенное чудо", Мхи, креветки и донный фильтр с обратным током в 40л Флейта - быстро, дешево и практично! Рассказ с картинками |
![]()
|
|
Может просто разделить конструкцию и запустить СО2 автономно через веточку рябины? ![]() -------------------- |
![]()
|
|
Надо пробовать! Если ртом продувается, значит и бражка продует. Если же не получается, то не стоит и пробовать.
-------------------- Продам комплектующие для светодиодного светильника. Запорожье Запорожье. Продам коряги. "Обыкновенное чудо", Мхи, креветки и донный фильтр с обратным током в 40л Флейта - быстро, дешево и практично! Рассказ с картинками Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() -------------------- |
![]()
|
|
![]() Довго не міг порахувати кількість бульбашок. Голка видавала цілу чергу приблизно раз на 15 секунд. Зняв голку. Тепер бачу одну бульбашку за 2,5 секунди. Реактор все одно не наповнюється. Не розумію, чому. Невже так добре розчиняється? Тоді що змінилося? Спочатку відбувалося переповнення "колокола". Ще питання: така швидкість газоутворення нормальна? PS Оце накидав би каміння, поселив малаві. Ніякого СО2, реакторів, дропчекерів... -------------------- |
![]()
|
|
Может интенсивность брожения уменьшилась?
-------------------- |
![]() ![]() |