![]() |
|
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
|
![]()
|
|||
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
|
||
![]()
|
|
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
Я вітаю усіх з Днем незалежності. Сьогодні на площі ще раз упевнився: Слов'янськ - українське місто. Це дуже добре розумієш, коли бачиш дво-трирічних дітей у вишиванках та віночках. Не на сцені. На площі. З батьками. У дорослих дівчат у волоссі стрічки кольорів нашого прапору... Дав своїм дітям гроші на кульки з гелієм, і вони купили жовті та блакитну...
Боже великий, єдиний! Ти Україну храни! -------------------- |
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 70 Регистрация: 18.11.2012 Из: Краматорск ![]() Благодарности: 76 раз(а) ![]() |
фотоотчет К сожалению у нас в Краматорске и близко такого небыло.... Видно руководству города как всегда плевать на своих горожан Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Сьогодні Alexandr_I привіз мені хелен, за що я йому дуже вдячний. Останній тиждень я інтенсивно видаляв з акваріума грунтових равликів. Розвелося їх просто неміряно. Але мої бамбучини служать досить непоганою пасткою. Щовечора равликів наповзало туди немало, і моєю задачею було просто витрусити їх у посудину. Вибрав дві добрих пригоршні. Сподіваюся тепер ще й на хелен. Нову рибу не запускав. Було тривожно. Не до риби. Та й зараз не дуже спокійно. Війна поряд. А ще прогнози про відключення електрики... Мабуть, цього року замовлю тільки акар, якщо знайду. Риба досить витривала, і мені дуже подобається. -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
||||
![]() Сьогодні в мене було дві акваріумні події. Перша - експеримент. Причому такий, що тепер себе живодером почуваю. Як я вже писав раніше, що хочу докупити американських цихлід. Причому брати збираюся підлітків. Довго думав, дивився пропозиції в інтернеті. Вирішив замовити підлітків акар і фест. По зграйці. Виростуть - розселю. У акві є молодий, але нахабний астронотус! Як він себе поведе з малечею - не зовсім ясно. Звідси й визріла ідея експерименту. Я вирішив купити на ринку невелику рибинку, за кольором і розміром подібну підліткам фести чи акари. Потім - посадити її в акваріум і спостерігати за астронотусом. Вибір впав на маленьку "золотуху". Приніс додому, прямо у пакеті помістив до акваріума. Долив туди води з "банки" і став акліматизовувати. В цей час я вирішив поснідати. Астронотус - теж, хоч і був дуже добре нагодований. Я навіть відреагувати не встиг. Він розірвав поліетилен (пакетик був звичайний прозорий побутовий) і дуже вправно проковтнув золоту. Я не чекав навіть, що вона може поміститися у ту пащу! Зате висновок ясний: астронотуса треба відселяти. Скільки вовка не годуй... Друга подія - генеральна чистка фітофільтра. Вода стала дуже слабо через нього проходити і повертатися в акваріум через аварійний злив. Довелося витягати горщики з рослинами та субстрат. Причина слабкого потоку виявилася простою: корені пандануса вилізли з горщиків і забили перепускні щілини між секціями ФФ: Бруду теж було повно: Знімок не дуже вдалий, але видно багато мулу у звільненій від керамзиту секції. Відкачував його не менше години. Потім злегка промив керамзит і усе повернув на місце: До речі, фітофільтрами я користуюся близько 5 років. І це - перший випадок, коли мені довелося його мити. Сообщение отредактировал podlesniy - 22.9.2014, 13:04 -------------------- |
|||
![]()
|
|||
![]() Обновив учора декорації. Старі тонкі бамбуки дуже потемніли, втратили естетику. Вирізав та закріпив нові: Основа - шматок пластика. До нього бамбучини прикручені на саморізи з нержавійки: Раніше пробував закріплювати до шматочків скла на силікон, але не сподобалося. Бамбук набухає, і силікон тримати його не завжди хоче. В акваріумі основа конструкції засипається грунтом, і декорація виглядає як кущик очерету. Служить роки півтора. Потім темніє і стає крихкою. Сообщение отредактировал podlesniy - 24.9.2014, 21:24 -------------------- |
||
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
podlesniy, а де ви бамбук дістаєте? Вудочки?
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
Argo
![]() Купую у квітковому магазині. Тонкий досить дешевий. У нас по 2 грн. за півтораметрове стебло. В "Епіцентрі" дешевше. Товсті бамбучини якраз звідти. Ті декорації, що я викинув, були саме з старих вудочок. Дуже старих, ще з часів мого дитинства. Вони стали в воді темними набагато швидше, ніж "свіжі" заготовки. Трошки оф-топу, якщо не заперечуватимуть модератори. Я купив колись товсту бамбучину у "Епіцентрі" у Макіївці. Їхав на новенькій робочій китайській малолітражці. Номери червоні, на сидіннях плівка. І стирчить у вікно здоровенний бамбук. На ясинуватському посту зупиняє ДАІ. Прапорщик дивиться документи, страховку, заглядає у салон, переводить погляд на бамбук і питає: "А це що?". Поряд стоїть старлей і відповідає йому:"Не бачиш - запасний кардан". Сообщение отредактировал podlesniy - 24.9.2014, 21:05 -------------------- Благодарности:
Alexandr_I, AndreyGl, Argo, avk71, fanat_ice, igorlab, Jull13, Kusaka, Mafiozi_89, Nataliya Suprun, r.u.s, r0man, undina, Vesomiy, алешка, Виталий_tata, Умка, |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
podlesniy,
![]() -------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 62 Регистрация: 8.3.2013 Из: Харьков Благодарности: 109 раз(а) ![]() |
Так,продовжу.Залишилось тiльки повернутися до дому.
podlesniy,ну ось я i повернувся до дому.Нажаль мiсто пiд контролем ДНР. Але продовжувати нiчого,бо моi акви майже загинули ![]() Отаке поверненя...хоч домiвка цiла, й на тому спасибi. |
![]()
|
|
![]() Звучить невесело, але все ж з поверненням. Бережіть себе. -------------------- |
![]()
|
|
Як же ця війна дістала! Слава Богу що тільки уявляю, що людям прийшлося пережити...! Дай Бог вам, і вашим домівкам миру!
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. |
![]()
|
||
![]() У моєму акваріумі поповнилося населення. Я довго шукав акар, потім цікавився фестами. Але став вибирати з того, що є у продажу, і придбав 4 червоноточечних северума і 5 нікарагуанських цихлазом (домовлялися про 4, але 1 приїхала бонусом). Замовляв у Харкові через оголошення у інтернеті. Ще хочу досадити пару северумів-роткейлів і досить.Хтось може сказати, що акваріум буде перенаселений. Але нічого страшного. Система життєзабезпечення справляється. У мирний час, звичайно. А боротьба за територію - штука неоднозначна. Мій досвід говорить, що у перенаселеній акві з "американцями" сутички призводять до менш серйозних наслідків, аніж у населеній "відповідно до норм". Агресія розсіюється і розборки зводяться до буденного обміну парою стусанів. Перед посадкою молодняка переселив з акви астронотуса. Віддав у хороші руки. Потім подивися, як себе поводить самець акари. Його поведінка мені не сподобалася. Ганяє новачків досить сильно. Довелося його ізолювати у імпровізований відсадник: -------------------- |
|
![]()
|
||
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 747 Регистрация: 12.10.2011 Из: Киев, Дарница ![]() Благодарности: 1859 раз(а) ![]() |
Добрий день, якщо є потреба, можу настригти рослин для вашого фільтра,
є насіння тропічних рослин та фруктів, можу віддати, якщо хтось буде їхати до вас з Києва. Скоро буде насіння рослини з такою квіткою Все безкоштовно, звісно.... |
|
![]()
|
|
![]() алешка Дуже вдячний. Але мої нинішні ФФ засаджені досить щільно. Вимушений від пропозиції відмовитися. Хоча квітка класна ![]() -------------------- |
![]()
|
||
Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 158 Регистрация: 30.8.2011 Из: Кривой Рог ![]() Благодарности: 168 раз(а) ![]() |
Добрий день, якщо є потреба, можу настригти рослин для вашого фільтра, є насіння тропічних рослин та фруктів, можу віддати, якщо хтось буде їхати до вас з Києва. Скоро буде насіння рослини з такою квіткою Все безкоштовно, звісно.... через пару дней поставлю фф если вам нежалко отдайте мне чуть чуть Благодарности:
|
|
![]()
|
|
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 747 Регистрация: 12.10.2011 Из: Киев, Дарница ![]() Благодарности: 1859 раз(а) ![]() |
Переходим в личку,
не будем засорять ТС эфир Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 133 Регистрация: 15.2.2012 Из: Днепр ![]() Благодарности: 2642 раз(а) ![]() |
Nataliya Suprun ![]() Покинуті тварини є. В основному, це собаки. Але їх усе менше. Повертаються власники. Щодо майбутнього, думаю, не варто драматизувати. Буде й опалення, й електрика. Був би мир. Буде мир - коли люди почнуть думати самостійно а не дозволяти це робити телевізору, чи якомусь знайомому "ведучому сарафанного радіо" Дякую за тему і за розповідь, і вдячний Господу Богу за таких людей як Ви ![]() Щасти Вам і Вашій родині і Вашому акваріуму з його жителями ;-) На фото не дуже видні зміни дизайну (ну, не фотограф я!), проте насправді "пейзаж" дуже оживився. Діло не в фото, як на мене задній фон спробуйте змінити на однотонний як мені колись радив форумчанин Acrobat (який таки повівся на пропаганду нажаль, до речі також трохи в тему, він з Луганська, що там зараз з ним - невідомо) можна сктатертину якусь завісити однотонну за аквасом і буде добре видно пейзаж акваса Сообщение отредактировал Vesomiy - 4.10.2014, 22:55 -------------------- Caridina cf babaulti Rainbow - aquarimmistika@gmail.com |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 133 Регистрация: 15.2.2012 Из: Днепр ![]() Благодарности: 2642 раз(а) ![]() |
Так,продовжу.Залишилось тiльки повернутися до дому. podlesniy,ну ось я i повернувся до дому.Нажаль мiсто пiд контролем ДНР. Але продовжувати нiчого,бо моi акви майже загинули ![]() Отаке поверненя...хоч домiвка цiла, й на тому спасибi. тримайтеся та і особливо будьте обережні -------------------- Caridina cf babaulti Rainbow - aquarimmistika@gmail.com |
![]()
|
|
Діло не в фото, як на мене задній фон спробуйте змінити на однотонний Спасибі за пораду. Я згоден, що однотонний краще виявляє вміст акваріума. Але мій фон - результат довгого обговорення всією родиною. У тому числі дітей. Експериментували. Малювали майбутню акву і підставляли у наявний інтер"єр кімнати. Виходили з того, що акваріум не повинен перетворюватись у "річ в собі". Результат виявився саме таким, як Ви бачите на фото. Клеїли його на гліцерин, а акваріум поставили практично впритул до стіни. Так що навіть при бажанні зняти фон дуже проблематично. Спасибі за відгук про тему. Мені дуже приємно. ![]() -------------------- |
![]()
|
||||||
![]() Майже три тижні лежу вдома з травмою ноги. Сьогодні відчув, що діло йде на поправку, і втихаря від жінки встав з дивана та поліз чистити фільтр. Виявилося, що на одній нозі це незручно, і губка з фільтра опинилася у акві. Все сміття розлетілося. Одним словом, нашкодив. На подібний випадок у мене є така простенька приблуда: "Голова" на 1200 л. прокачки з насадженою обрізаною пляшкою. У пляшку закладаю синтепон (звичайний, з "Все для виготовлення меблів") та на кілька годин поміщаю у акву. Як правило, вода стає чистою за годину-дві. Можна використовувати у якості аквапилососа, але з точки зору електробезпеки це неправильно. Мої новосели підросли: Але один северум явно затягнутий: Навіть на моїх примітивних фото видно, що він відрізняється від інших і розмірами, і кольором. Нікарагуанці освоїлися, підросли і стали потроху набирати забарвлення. Поки що у чорно-білій гаммі: Роткейлів я так і не знайшов, та вже й не дуже хочеться. Заарештованого самця акари довелося віднести на роботу. Там він поселений до "одиночки". Живе у гордій самоті у 80 літрах. Тіснувато, але поки що переселити його нікуди. На роботі він дуже сподобався колективу. Навіть ім"я придумали - Гарик. Сообщение отредактировал podlesniy - 29.10.2014, 9:48 -------------------- |
|||||
![]() ![]() |