![]() |
|
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
|
![]()
|
|||
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
|
||
![]()
|
|
![]() Новенький на форуме ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 Регистрация: 27.8.2013 Из: Николаев ![]() Благодарности: 69 раз(а) ![]() |
очень правильная тема для тех особенно кто кричит в своих постах про "бандеровцев" и прославляет "героических ополченцев" ..... рыбу конечно жалко, но ком в горле за людей которые это проживают и гибнут, и теряют родных ....читал эту тему и видел между строк именно эту проклятую войну....
|
![]()
|
|
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 823 Регистрация: 11.10.2011 Из: Славянск Благодарности: 1835 раз(а) ![]() |
Nataliya Suprun
![]() Покинуті тварини є. В основному, це собаки. Але їх усе менше. Повертаються власники. Щодо майбутнього, думаю, не варто драматизувати. Буде й опалення, й електрика. Був би мир. -------------------- |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
podlesniy, Все буде добре!:))
-------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. |
![]()
|
|
![]() Саме так: все обов'язково буде добре. -------------------- |
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 497 Регистрация: 7.1.2014 Из: Каменское ![]() Благодарности: 2303 раз(а) ![]() |
podlesniy, Ваша история затронула до глубины души! Читаю, а на глаза наворачиваются слезы.... от беспомощности, неопределенности, от неожиданного несчастья! Закрываю глаза и вспоминаю нашу спокойную, размеренную жизнь. Как теперь её ценишь! Верю, все будет хорошо! Всем Мира, Добра, Понимания!!
-------------------- |
![]()
|
|||||
Вчора я поміняв у акваріумі коряги. Ще з минулого року у мене були припасені три гарні коряжини, які ми з донькою привезли з вилазки у солончакове болото.
Коряг знайшли, як видно з фото, три. Вони були абсолютно сухі, і тому я прив'язав до них цеглину, одвіз на прісне озеро до Красного Лиману і притопив біля водозабору насосної станції. Я уточнюю, що озеро прісне, бо в нас у Слов'янську озера, в основному, солоні. Мужики з насосної до мого прохання приглянути за "дровами" віднеслися з повним розумінням. Так що майбутні декорації провели у чистій воді на піщаному дні без малого рік. Вчора ми їздили на озеро і навідалися до насосної. Коряги стали дуже важкими. Усе зайве (залишки кори та землі) з них дуже добре відкисло. Потім я гарненько обмив їх з автомийки та ошпарив гарячою водою про всяк випадок. На фото не дуже видні зміни дизайну (ну, не фотограф я!), проте насправді "пейзаж" дуже оживився. В цій акві пригодилися тільки дві коряжини: -------------------- |
||||
![]()
|
|
Я став задумуватися над придбанням нової риби. Думаю замовляти у Харкові у когось з форумчан. Якщо у шановних читачів цієї теми є поради щодо продавців, прошу ділитися. Щоб бути коректними та раптом нікого не ображати, прошу писати у особисті повідомлення. Цікавлять мене американські цихліди - северуми та акари. Що робити з астронотусом, ще не знаю. Залежить від того, як він віднесеться до нових сусідів. Якщо нормально - нехай собі плаває. Ні - відселю.
Місто наше оживає. Відкрився зоомагазин, і в ньому вже є риба. Позавчора на площі був концерт. Виступали абсолютно невідомі мені рок-гурти. Дуже сподобалося. Але було не по собі від того, що на дахах біля площі розташувалися снайпери, а замість міліції площу патрулювали серйозні хлопці з автоматами. Постійно у повітрі літак радіорозвідки. Часто чуємо автоматні постріли. Недалеко тир, де тренуються гвардійці. Якось непомітно у місті перестали лунати вибухи - розмінування практично завершилося. Розтяжки були і в покинутих магазинах та складах, і навіть на кладовищі. Передова не так і далеко - за сусіднім Артемівськом. Завтра до мене повинні приїхати біженці з Донецька. Та й сам я вдома лише місяць, а моя сім'я - і того менше. На цьому фоні все ніяк не наважуся замовити рибу. Хоча зазначу: до миру звикаєш набагато швидше, ніж до війни. Миру вам усім! Сообщение отредактировал podlesniy - 10.8.2014, 19:46 -------------------- |
![]()
|
|
До речі, про коряги. Хотів би поділитися деякими міркуваннями та скромним досвідом. Раптом комусь пригодиться? Щоб не плодити тем, відпишуся тут.
Якось так вийшло, що коряги в акваріумах я став розміщувати лише років п'ять назад. Чомусь раніше вважав, що це ризик для акви. Почитавши багато матеріалів в інтернеті, зробив наступне: Знайшов красиві сухі бузинові гілки. Наламав їх з таким розрахунком, щоб влізли у каструлю. Коли дружини не було вдома, ці гілочки ми з дітьми проварили години зо дві у соляному розчині. Потім години зо дві відмивали каструлю ![]() ![]() Потім я поміщав у акваріум дубові коряжини. Вони мені не сподобалися. У воді темніють, мають некрасивий колір. Лорикариди їх чистять неохоче. Мабуть, несмачно... Воду дуб підфарбовував зовсім злегка, зате досить довго - місяців зо два. В кінці-кінців, він мені набрид і був викинутий. Якщо вірити інтернет-ресурсам, ідеальний варіант для акви - виноградна лоза. У спадок від батька я отримав виноградник, за яким за життя доглядав тільки батько. Довелося освоювати цю науку. Задумався про лозу. Такі вже цікаві форми мають старі рукави! Просто просяться в акваріум! Якось восени я викорчував кущ, а щоб добро не пропадало - ще й викопав красивий корінь. Саме тоді зрозумів, що коли в зоомазі на етикетці написано "Виноградний корінь" - це брехня. Ніякий дурень (крім мене, звичайно) заради того кореня метрову яму копати не стане. В зоомагазинах продаються шматки старих виноградних рукавів, тобто надземна частина рослини. Наступним літом невеликий корінь я розмістив у 20-літрову акву з дрібною харацинкою. Перед розміщенням проварив і потримав його тижня три у вже відомому вам бачку. Вийшло дуже красиво, але на ранок харацинки не стало. За ніч вода стала біло-молочного кольору та набула запаху якоїсь кислятини. І це - незважаючи на усі клопоти. Ще через рік я знову ризикнув, і корягу з того ж куща знову зафугував у акву. Варити на цей раз не став. Вже впевнився, що нічого зайвого при варінні з деревини все одно не видаляється. На цей раз усе вийшло. Знову було красиво, але недовго. Анциструси згризли її десь за півроку. Звідси - наступні висновки (можливо, не зовсім вірні, але власні). Деревину винограду потрібно сушити не менш, ніж пару років. Якщо у акві є лорикариди, виноградна коряга довго не служить. Крім того, добре висушена лоза дуже довго не хоче тонути. Якось я зацікавився пересохлим улітку солончаковим болотом і знайшов там цілі поклади коряг. Колись там росло багато лоха сріблястого (у народі - маслина), потім він чомусь загинув. Багато років деревина була під сонцем, дощем і вітром. Нарізав я там коряг і поклав відмокати на зиму у 200-літровий бак з проточною водою (є у мене такий на роботі). Незважаючи на протоку, вода постійно тухла. В успіх я вже не вірив, але все ж ризикнув, і після запуску чергового акваріуму опустив туди ці коряги. І - о диво - нічого поганого не сталося. Вирішив, що причина у фітофільтрі. Потім я впевнився: сухі, добре вимиті коряги можна відмочувати безпосередньо у акваріумі, обладнаному фітофільтром. Прямо зараз у мене на роботі так відмокають дві яблуневі гілки. Важливо, щоб перебоїв у роботі фільтра перші пару тижнів після розміщення коряг не було. Вода може досить швидко псуватися. На цих вихідних на роботі вимкнули десь на добу світло - і вода у 70-літровому акваріумі злегка стала попахувати болотом. Але фільтр був увімкнений сьогодні вранці - і вже зараз запаху немає. Чи не найбільше мені подобається бамбук. З нього я роблю імітацію очерету. Силіконом приклеюю кілька тонких бамбучин до скляної пластинки, а потім пластинку прикопую у грунт. Тримається мінімум півтора роки. Потім міняю. З товстих стовбурів бамбука робив укриття для цихлід (є на фото на початку теми). Отвори свердлив за допомогою коронки. Бамбук не треба ні відмочувати, ні виварювати. Просто добре вимити. Слід також брати до уваги, що у товстих бамбучинах всередині може бути пліснява, яку теж слід вимити. Притопити їх просто - досить покласти всередину камінь. Саме камінь, а не грунт. Грунт усередині бамбучини швидко "закисне". Сподіваюся, ця інформація комусь стане у пригоді. -------------------- |
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 70 Регистрация: 18.11.2012 Из: Краматорск ![]() Благодарности: 76 раз(а) ![]() |
А мой аквариум простоял почти 4 недели без подмен воды, фильтрации и освещения. Иногда мать заходила и кормила рыб. На удивление выжили почти все рыбки. Потери парочки данио и меченосцев в расчет не беру, судя по всему они стали кормом для остальных)
Сейчас другая проблема- очень плохая вода с нашей фильтровальной, видно месяц простоя все тки не прошел даром. Вода имеет какой то спецефический запах... п.с. А концерт действительно хороший, следом за Славянском он посетил и Краматорск! Огромное спасибо организаторам!! небольшой фотоотчет |
![]()
|
|
Alexandr_I
![]() Дуже радий зустріти земляка. Спасибі за фото. У мене вдома є ще шар літрів на 5-6 (точно не пам'ятаю) з данюхами та кладофорою. Доки мама була у місті, рибок у ньому вона годувала. Підмін води не було. Але даніо залишилися живими. І кладофора розрослася ого-го! На роботі два акваріуми. В одному жили расбори, пара макроподів і анциструс. Расбори не вижили. Але завдяки ним вижили анциструс та макроподи. Я так розумію, расбори стали для сусідів запасом продовольства. У іншому акваріумі були чотири дорослих гурамі і купа усякої дрібноти - даніо, вишневі барбуси, родостомуси і ще хтось. Здається, живі всі. Це при тому, що у тому приміщенні немає природного освітлення. -------------------- |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 5 919 Регистрация: 1.7.2010 Из: Обухов Благодарности: 16169 раз(а) ![]() |
podlesniy, я теж, перепробував безліч різних порід. Спочатку висушував в духовкі, потім вимочував в бочкі. З часом люба порода поступово перегниває. Одна швидше, інша повільніше. Анциструси шліфують добре. Зараз зупинився на мангрі, або корені азалії. Не дешеве задоволення, але дерево має дуже щільну структуру, і дуже довго не втрачає своєї форми.
Alexandr_I, спасибо, замечательный фотоотчёт! ![]() Сообщение отредактировал Argo - 11.8.2014, 21:23 -------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. |
![]()
|
|
Зараз зупинився на мангрі, або корені азалії. Не дешеве задоволення, але дерево має дуже щільну структуру, і дуже довго не втрачає своєї форми. Alexandr_I, спасибо, замечательный фотоотчёт! ![]() Для мене мангри і азалії - не варіант саме через їх довговічність. Мені потрібна активна діяльність навколо акви. У тому числі пошук коряг у природі. -------------------- |
![]()
|
|
podlesniy, я вас чудово розумію, ви напевно людина творча. Я колись теж "захворів" корягами, ось залишились фото ще за 2012 рік. Збирав на Дніпрі. Останній вільховий корінь я дві години ошкурював перочинним ножичком. Після чого пожалів його класти в акву, з нього вийшла дуже чудова декорація. Він мені до сих пір веселить око, його видно на фото.
![]() Сообщение отредактировал Argo - 11.8.2014, 22:00 -------------------- В тумане я не видел цели, но мне помог один шаман. Я научился видеть целью, туман. |
![]()
|
|
![]() Aquafanatic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 078 Регистрация: 27.8.2010 Из: Кривой Рог ![]() Благодарности: 1086 раз(а) ![]() |
У нашому місті взагалі нема питної води окрім водопроводної. Нема а ні колодязів, а ні джерел. Опалення , як я розумію, цієї зими неварто очикувати. А як від перенапруження вийдуть з ладу О сушествовании и местонахождении родников мало кто знает, поэтому думаю, что к тому же именно сейчас в наше неспокойное время стоило бы открыть отдельную тему: "Родники Украины". В вашем районе, Наталья, родники находятся на берегу речки "Саксагань"- это если идти от Пионера по направлению к Большевику, недоходя моста поворачиваете налево, и там, на этом берегу найдёте два родника, обделанные бетоном. В моём районе, я знаю родник возле села "Сергеевка"- это километров пять от Даманского, то есть от моего дома. Родник находится возле моста через "Саксагань", уже на выезде из Сергеевки. Но найти его непросто- это нужно спуститься по крутому берегу и отыскать родник под большим деревом. Он накрыт большой бочкой, у которой сбоку пробита дыра для стока студёной воды. Да, родники редко встречаются... И, наверное, именно поэтому так уважительно относятся к ним люди! Но, к тому же и мало кто знает о них... Сообщение отредактировал vladumur58 - 11.8.2014, 22:11 -------------------- Корабли строить просто! "Крышка Бондаря" Удивительные свойства растений. Читайте, действуйте, и, никогда не болейте! Могу изготовить тумбы из натурального дерева по эскизам заказчика (любой каприз!). Возможна пересылка "Новой почтой". Гарантия- на всю жизнь. |
![]()
|
|
Да, родники редко встречаются... И, наверное, именно поэтому так уважительно относятся к ним люди! Но, к тому же и мало кто знает о них... ![]() -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|||
![]() Я інколи у фітофільтрі використовую кабачки. Вони дають досить непогану зелену масу і мають цілком декоративний вигляд. Одне погано: місяць-другий - і рослина пропадає. На днях знайшов у тумбочці пару насінин і кинув у пустий горщик. У ріст пішла тільки одна: А це наш експерт з фітофільтрації: Ну, і кілька слів про місто. Слов'янськ буквально переповнений людьми. Спочатку біженці в основному їхали до сусіднього курортного Святогірська. Там бази відпочинку та санаторії заповнені. Тепер люди прибувають до Слов'янська. Розселяємо, де можемо. Допомагаємо, чим можемо. Школи та лікарні ремонтуються. Навчальний рік розпочнеться, як завжди, 1 вересня. Будемо жити. На цьому вважаю тему вичерпаною. Дай вам усім Бог миру та злагоди! Сообщение отредактировал podlesniy - 22.8.2014, 12:21 -------------------- |
||
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 62 Регистрация: 8.3.2013 Из: Харьков Благодарности: 109 раз(а) ![]() |
[b]podlesniy/b],чому вичерпана?а розвиток акви?менi даже подобраться Ваша тема.Тому продовжуйте,будь ласка.Я сам зараз у такому становищi як були Ви.Зараз з родиною ховаемось вiд вiйни у Харьковськiй обл.Дома залишилось три акви.Що з ними...залишаеться тiлькi гадати.Сподiваемось на поверненя до дому.Але це поки що мрii.
P.S.вибачте за мою украiнську.на телефонi не мае украiнського. Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 70 Регистрация: 18.11.2012 Из: Краматорск ![]() Благодарности: 76 раз(а) ![]() |
Скорейшего Вам возвращения в родной, освобожденный, город.
Тему закрывать действительно рано, ведь мир пришел пока не во все города Украины. |
![]()
|
|
fanat_ice
Alexandr_I ![]() Згоден. Тема не вичерпана. Сподіваюся, що зовсім скоро її продовжить шановний fanat_ice. Одразу після повернення додому. -------------------- |
![]()
|
|
![]() Аквариумист ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 62 Регистрация: 8.3.2013 Из: Харьков Благодарности: 109 раз(а) ![]() |
Так,продовжу.Залишилось тiльки повернутися до дому.
Благодарности:
|
![]() ![]() |