![]() |
|
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
|
![]()
|
|||
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 148 Регистрация: 9.3.2013 Из: Киев ![]() Благодарности: 275 раз(а) ![]() |
|
||
![]()
|
|
![]() Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 586 Регистрация: 27.3.2011 Из: Вольногорск ![]() Благодарности: 2485 раз(а) ![]() |
Классно получается! Только смущает меня кладофора, может заменить ее чем?
-------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|||
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 148 Регистрация: 9.3.2013 Из: Киев ![]() Благодарности: 275 раз(а) ![]() |
Классно получается! Только смущает меня кладофора, может заменить ее чем? Тобто Ви хочите сказати, що так як на фото нижче буде краще? -------------------- |
||
![]()
|
|
Трішки технічної інформації:
1. Фільтр внутрішній, Aquael/Aqua Szut Pat Mini Filter (працює 24 години на день) 2. Компресор Resun AC-1500, двухканальний (працює 24 години на день) 3. Обігрівач з терморегулятором (працює 24 години на день) 4. Освітлення - дві енергозберігаючі лампи по 20 Вт. (світловий день - 24 години) 80 % води було взято з діючого акваріума, 20 % дистильована вода. Параметри води не вимірювались і очевидно вимірюваться не буде, у зв'язку з обмеженим б'ютжетом. СО2 і добрива додаватись не будуть, адже проект малоб'юджетний. Відповідно рослини будуть розвиватись довго і фінально фото з'явиться не скоро. Планую запустити наступних мешканців: 1. Мікрорасбора галактика 2. Креветки Crystal Red 3. Равлики Теодоскуси (при необхідності) -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
Власне кажучи сьогодні довелось повністю розібрати уже практично готовий акваріум.
![]() Кілька днів назад, відбулась массова вспишка водорослів, коричневого кольору у вигляді нальоту. Після чого деякі рослини відверто начали гнити. Я грішив на фільтр із сусіднього акваріума, який я вимив в данному акваріумі (для швидшого розповсюдженя "корисних паразитів"), після чого бруду було більше чим в бурхливій амазонці ![]() Бачучи, що здолати коричневих відкладень не вийде, я вирішив перезапустити акваріум. Начав все розбирати і відверто засмутився. ![]() Також я було згрішив на бамбукові палочки, можливо вони начали підгнивать і створювати неприємний запах? Не знаю... В результаті я хотів би звернутись до тих, хто має деякиу практику в створенні подібних акваріумів і запитати: "Який буде результат, якщо я в своїй конструкції, прямо всередину вмонтую вихід із фільтра?" Таким чином нова вада буде потрапляти всередину конструкції. Як ви думаєте, це буде практично чи ні? Буду чекати на вашу відповідь 1-2 дня. Якщо ніхто практичного нічого не порадить, то доведеться відмовиться від платформ і зробити все на грунтові. P.S.: Доречі, про задній фон із сітки, в якій було зашито річію. Від цеї ідеї однозначно доведеться відмовиться, оскільки я помітив, що річія в таких умовах не змогла розвиватись і почала псуватись (Можливо не вистачало СО2 і добрив але я вже писав в попередніх постах, що можливості використання цих елементів відсутнє). А тому використаю чорний або сірий фон, які маю в наявності. -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 432 Регистрация: 25.11.2012 Из: Харьков ![]() Благодарности: 1028 раз(а) ![]() |
DoomS, к сожалению, не знаю вашего имени. Очень жаль, что с аквариумом случилась такая неприятность. Не стоило, конечно же, промывать в нем фильтр. Да и поторопились вы все разбирать, думаю, можно было справиться со вспышкой подменами, в крайнем случае - альгицидами, тем более, жителей у вас еще не было (если не ошибаюсь). Но раз уж все разобрали, можно попробовать сделать несколькими способами. Если провести под подставку выход фильтра, это будет неплохо, получится частично донный фильтр, грунт будет дышать, но не будет в акве течения воды, а некоторые рыбы и растения без течения чувствуют себя не в своей тарелке. Это в основном виды, живущие в природе в реках, тем более в реках с быстрым течением. Это на всякий случай, т.к. вы собираетесь запускать галактику, а она рыбка озерная.
![]() Удачи вам, желаю скорейшего запуска! П.С. можно поселить парочку анциструсов, они будут чистить бамбуковые заборчики, да и креветки должны справляться с этим делом на ура. -------------------- |
![]()
|
|
Свой на Aquafanat.com.ua ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Партнёры Сообщений: 524 Регистрация: 7.11.2009 Из: Харьков ![]() Благодарности: 795 раз(а) ![]() |
Насчет заднего фона на сетке - это самый лучший способ вырастить плотный ковер риччии - пропадать она начала не из-за отсутствия СО2 скорее с водой проблемы - наличие аммиака или сероводорода (ваш затхлый запах под конструкциями). Свет нужно расположить спереди и тогда на сетке все будет расти хорошо. Насчет циркуляции воды можно туда подвести трубку силиконовую для аэрации, но подавать воду из выхода фильтра использовав флейту с вклееным патрубком для этой трубки. Тогда точно там не будет застоя.
-------------------- Cветодиодное освещение - изготовление, продажа, сервис. Благодарности:
|
![]()
|
|
З часу мого останнього повідомлення тривалий час не було порад, а тому вирішив діяти за власним баченням.
![]() Як вийти із ситуації, коли вода застоюється я власне кажучи придумав, а саме. Можна просто помістити кілька камінців в підставку і наглухо її запаяти. Таким чином вода туди не потрапляла би. Але проблема виявилась не в цьому. Більш за все, затхлий запах ішов від процесу гниття бамбуку (а тому я не раджу використовувати бамук в акваріумах). Провівши кілька експерементів я помітив, що бамбук можна використовувать разом із анцитрусами, які власне кажучи дуже добре згризають відгнилі часточки бамбуку. ![]() В результаті я вирішив піти по легшій доріжці і все кардинально змінив. Власне кажучи, особливо розписувать не має, що все і так видно на картинках. Також завняв не великий відео ролік акваріуму, на якому можна подивитись на еффект розпилювання бульбашок з димоходів будинків. Можливо в подальшому будуть пересаджуватись рослини але кардинальних змін думаю більше не буде. Продовження слідує... Сообщение отредактировал DoomS - 7.4.2014, 17:54 -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
В акваріумі відбулись деякі зміни, а тому пропоную подивитись на нову невелику фотосесію. За якість фото відразу прошу вибачення, оскільки фотографував дешевою "мильницею"
![]() Також посилив постійних мешканців, а саме мікрорасбору галактику, червоних кристалів і теодоскусів. ![]() -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
![]() Серега - любитель природы ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 1 554 Регистрация: 24.2.2013 Из: Новомосковск Благодарности: 4977 раз(а) ![]() |
DoomS, скажіть будь ласка, яка у вас жорчткіть у кваріумі?
-------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
DoomS, скажіть будь ласка, яка у вас жорчткіть у кваріумі? Нажаль сказати не можу, оскільки тестів води не проводжу із-за обмеженого бьютжету. ![]() Але практика показала, що ті ж самі кристали себе получають добре. ![]() -------------------- |
![]()
|
|
![]() Активный аквариумист ![]() ![]() ![]() Группа: Журналисты Сообщений: 432 Регистрация: 25.11.2012 Из: Харьков ![]() Благодарности: 1028 раз(а) ![]() |
Поздравляю с поселенцами! Для любимого домашнего акваса у вас хорошо получилось и необычно. Хотя первоначальная картинка, где хижины на возвышениях, была намного эффектнее. Желаю вашему аквасу долгой жизни и стабильного баланса
![]() -------------------- |
![]()
|
|
![]() Я присматриваюсь... Группа: Пользователи Сообщений: 6 Регистрация: 20.6.2014 Из: Каменец-Подольский ![]() Благодарности: 4 раз(а) ![]() |
Гарно коли люди мають, гарну уяву...Єх...мені хоча б краплину
![]() -------------------- Благодарности:
|
![]()
|
|
Гарно коли люди мають, гарну уяву...Єх...мені хоча б краплину ![]() Дякую за приємні слова. Уява є але шкода, що не вистачило фінансів і сил і часу довести задуманий дизайн до логічного кінця. Можливо колись в майбутньому вернусь до нього, тільки уже більш підготовленим. ![]() -------------------- |
![]() ![]() |