Aquasys - удобрения нового поколения
Украинский форум аквариумистов

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> Лічильник бульбашок з крапельниці, Маленький, охайний та бюджетний
mrMad-Cat
сообщение 23.11.2010, 11:12
Сообщение #1

Свой на Aquafanat.com.ua
Из: Истра
Украина Украина
Благодарности: 1580 раз(а)

Вже давно згадував у своїх статтях про практичність медичної крапельниці у нашій справі. ohmy.gif
Це компактне приладдя вартістю менше одного долара чудово підходить для плавної адаптації нової риби чи креветок до зміни води, її надтонкі трубочки з міцного силікону, які ви не знайдете більше ніде на ринку, можуть бути використані для різноманітних цілей, як та ж сама бражка. А ще у комплекті є чудових 3 голки, а одна з них має дуже широкий прохід що нам дуже на руку в багатьох справах.

Згадував я і про можливість зробити з крапельниці чудовий лічильник бульбашок. Свій я зробив вже пів року тому, і користуюся ним і понині, а от поділитися з вами більш детально цим ніяк не наважувався.
Учора мені до привату надійшов лист від druidic з проханням пояснити як зробити такий лічильник, от я і подумав, що час настав.
Пробачте за якість фото - телефон та ще й без нормального освітлення.

Претендувати на першість у винаході такого лічильника я не буду, бо ідея занадто проста і часто зустрічається в Інтернеті.
Головні позитиви такого лічильника - його ціна та простота вироблення. Як на мене, дешевше навіть зробити самому просто неможливо, не те що купити. І при цьому всьому він є дуже компактним та естетичним. І при цьому жодного клею, скотчу чи силікону!

Максимально, що нам знадобиться:
- набір "крапельниця медична" (десь 3-4 грн. у аптеці)
- пвх/силіконова трубка внутрішнім діаметром десь 5мм (як звичайна у аераторах). Але з трубкою не спішіть, краще спочатку приміряйте яка краще налізе на крапельницю.
- один зворотній клапан (якщо у вас можливе виливання води назад у вашій системі), бажано не економити і купити якісний за гривень 10-20 (наприклад такий).
- 2 присоски на вашу трубку чи одну велику присоску, щоб вона налізла на ваш лічильник.

Розкриваємо крапельницю:
Прикрепленное изображение

Якщо ви купили таку ж як я (вони зазвичай всі такі, але бувають й інші), у середині є пластиковий лічильник крапель. Це і буде наш лічильник бульбашок. За теорією медичний розчин крапає зверху и падає на внутрішній фільтр и тече собі далі. А нам потрібно усе догори дригом smile.gif
Потягніть сильно за трубку з однієї сторони. Спочатку вона буде розтягуватися і не захоче вириватися, але не бійтеся і тягніть сильніше, вона не порветься бо дуже міцна, а просто вилетить з місця кріплення. Повторіть це ж з іншою трубкою.

Тепер у вас у руках чистий лічильник. Натягаємо на нього наші трубки, попередньо одягнувши на них присоски (на фотографії я цього ще не зробив, але я протягнув їх через інші кінці трубок які в мене поки що вільні).

Якщо у вас така ж крапельниця як у мене, то входи зроблені з гладкого пластика на який дуже легко надягати трубку а зняти дуже складно. Таким чином жодної краплини клею і ми маємо міцну конструкцію.

Знизу можете врізати у трубку зворотній клапан (у мене його спочатку не було).
Воду чи гліцерин у середину можете всмоктати через верхню трубку. У мене вода з осмосу там вже пів року і ніяких проблем не бачу. Не бійтеся всмоктати більше ніж треба - усе зайве вийде через верх коли ви пустите газ.

Назад по трубці вода теж не піде (якщо не буде зворотного тиску), бо отвір занадто маленький. Бульбашки виходять жирні та чіткі.

Ну ось ніби й все. Багато слів, а насправді усієї роботи на 1 хвилину. Кінцева вартість конструкції залежить від вас і коливається від 4 до 25 грн.
Тепер лише закріпіть конструкцію там де вам буде зручно. Насправді навіть присоски сильно не потрібні, бо конструкція дуже легка і спокійно собі висітиме й так.

Тож надихаймося та робимо ще краще! Удачі всім! hi.gif

Сообщение отредактировал mrMad-Cat - 23.11.2010, 11:20

--------------------

Детальніше про мене та мої акваріуми - у моєму форумному профілі.

0
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Ответов (1 - 8)
yarishNEW
сообщение 23.11.2010, 13:45
Сообщение #2

Читатель, звать Олег
Из: Кременчуг
Украина Украина
Благодарности: 22517 раз(а)

Вижу Вы тоже любите принимать и делать бюджетные аква-решения!

--------------------
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Tlaloc
сообщение 23.11.2010, 14:13
Сообщение #3

отключен за неуплату
Из: Теплодар
Украина Украина
Благодарности: 2192 раз(а)

а еще же бывает с сеточкой внутри такая капельничка, как тогда? бульбы ведь будут разбиваться

--------------------
Требую сатисфакции, верните мне в профиль "из: Одессы"

Вставить ник
+Цитировать сообщение
mrMad-Cat
сообщение 23.11.2010, 16:39
Сообщение #4

Свой на Aquafanat.com.ua
Украина Украина

Цитата(yarishNEW @ 23.11.2010, 13:45) *
Вижу Вы тоже любите принимать и делать бюджетные аква-решения!

Конечно, я всегда любил. smile.gif У меня просто к той вашей лампе ненависть. я с ней так намучался. И еще жаба душит что я ее так дорого купил.

Tlaloc, как раз в моей и есть сеточка. Посмотрите внимательно. Я перевернул капельницу верх ногами. Сеточка вверху оказалась. Может конечно бывают каие-то другие варианты где конструкция не такая удобная для переделывания, но я в аптеках пока толкьо такие видел и это очень удобно и просто.

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Tlaloc
сообщение 23.11.2010, 16:49
Сообщение #5

отключен за неуплату
Из: Теплодар
Украина Украина
Благодарности: 2192 раз(а)

ааа да точно, не разглядел сослепу

--------------------
Требую сатисфакции, верните мне в профиль "из: Одессы"

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
yarishNEW
сообщение 24.11.2010, 0:01
Сообщение #6

Читатель, звать Олег
Из: Кременчуг
Украина Украина
Благодарности: 22517 раз(а)

Цитата(mrMad-Cat @ 23.11.2010, 16:39) *
я с ней так намучался.

А- а - а, плюньте и разотрите - не получилось так, получится по другому и ещё даже лучше!

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
arelav
сообщение 24.11.2010, 20:05
Сообщение #7

Aquafanatic
Из: Киев, Соломянка
Украина Украина
Благодарности: 23429 раз(а)

mrMad-Cat, обратный клапан рекомендую ставить максимально близко к счетчику, можно сказать в "притык", а для надежности возле редуктора второй. Я немало клапанов перепробовал, дешевых/дорогих и ни один не держит...

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
mrMad-Cat
сообщение 25.11.2010, 15:50
Сообщение #8

Свой на Aquafanat.com.ua
Украина Украина

arelav, Да, я тоже заметил что они держат не идеально. У меня китайский сейчас стоит липестковый за пару грн, и немного пускает. Я вот думаю чтоли пружинный попробывать.
Причем я не до конца понимаю от чего у меня после закрытия электроклапана иногда трубки прямо в себя вжимаются. Чтоли от перепада температур после охлажденяи катушки. От такой тяги вода иногда просачивается сквозь обратный клапан.

А в притык спасибо за уточнение, полностью согласен.

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
mtarhangel
сообщение 20.3.2011, 13:11
Сообщение #9

Аквариумист
**
Из: Кривой Рог
Украина Украина
Благодарности: 76 раз(а)

Сделал практически также, только перед капельницей поставил обратный клапан, т.к. подаеться с бражки там нет такого давления что бы удерживать воду. Но предварительно иголкой сделав еще пару отверстий оч маленьких в клапане, что бы бражка могла продавить его. Покаместь на стадии теста, но все работает smile.gif

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение

Теги
Нет тегов для показа