Aquasys - удобрения нового поколения
Украинский форум аквариумистов

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

> "Затеряный мир" - 30 л. by DoomS, Запуск нового акваріума
Рейтинг 5 V
DoomS
сообщение 3.1.2014, 18:26
Сообщение #1

Активный аквариумист
Из: Киев
Украина Украина
Благодарности: 275 раз(а)

Вітаю всіх хто заглянув в мою тему і кому не байдужий розвиток мойого акваріума!

"Затеряный мир" - предистория:

Кілька місяців безпорадно блукаючи по сторінкам цього чудового форума я все більше розумів, що всі мої попередні акваріуми (які були обмежені похабним висадженням рослин) справжня стидоба, в порівнянні з тими шедеврами, які мені довелось побачити на сторінках аквафаната. В результаті мною було вирішено принаймі спробувать створити щось цікаве в дизайнерському стилі. Хочу відразу попередити, що свій проект під назвою "Втрачений світ" я відношу до категорії - довгостроковий. Річ в тому, що дружина не підтримує моє захоплення акваріумом girl_unsure.gif і мені доводиться практично від неї ховатись, в іншому разі на мене чекає suicide2.gif . Відповідно бюджет обмежений (практично мінусовий), а сам акваріум знаходиться на роботі. І незважаючи на всі перешкоди я все таки вирішив ризикнути.

Натхнення:

Звичайно в першу чергу натхненням для мене були і в більшості являються роботи гуру цього форума. Але все ж таки є і картинки які допомагають розвиватись фантазії. Пропоную на них подивитись:

Прикрепленное изображение

Початок:

Детально Читать
Для створення проекту "Втрачений світ" було взято акваріум приблизно на 30 л. Про використане світло і саму кришку цього акваріума можна почитати в моїй попередній темі "Крышка на аквариум своими руками by DoomS". В першу чергу в якості композиції було вирішено використати хатинку із кокоса. Як вона створювалась можна почитати тут.

На задній фон було вирішено зробити сітку (каркас вирізаний з оргстікла, на який наклеєна стіклосітка), на яку в подальшому буде повністю накладено і прив'язано річію (покищо навіть не уявляю, що з цього вийде unknown.gif ).

Також було вирішего добавити корінь азалії, який колись давно був куплений на пташиному базарі за 100 грн. (Доречі після придбання цей корінь відразу помістив у воду, придавив його каміннями і так він пролежав приблизно два місяці. Думав, що після цього він сам буде тонуть, але цього не трапилось і корінь постійно спливає на поверхню, так що доведеться його прив'язувать).

Довго роздумуючи над дизайном було вирішено підняти корінь і хатинку на висоту, так би мовити розмістити на пагорбі.

Роздивляючи фото мені здалось, що якось все бідненько і чогось не вистачає, а тому мною було вирішено зробити ще одну хатинку і розмістити її на передньому фоні.

На фото видно, що корінь і хатинка були поставлені на пінопласт. Зробив так, тому що багато раз бачив, як інші піднімають свої каміння за допомогою пінопласту. Спостирігаючи над цими фото я допетрав, що дуже сильно торможу. Адже всі піднімали каміння за допомогою пінопласту (власне кажучи камінь не давав піднятись пінопласту), а я тут намагаюсь розмістити корінь на пінопласті, який і сам спливає fool.gif Тоді було вирішено зробить підставку з оргстікла.

Але у мене знову виникло безліч запитань до самого себе. Як розмістити грунт, що б він не сповзав з підставки? Було знайдено кілька варіантів. Первий, це приклеїти грунт за допомогою аквасілікону (який у мене є). Другий, на підставці наклеїти повздовж перетинки із огрстікла, які будуть затримувать сповзання грунту (хоча здається ідея не зовсім вдала blush.gif ).

Окрім цього, пізніше варіант з підставкою мене начав насторожувать. Чому? Я задумався над тим, а чи не будуть всередині цієї підставки ховатись рибки і я не матиму можливості ними любуватись? Робити підставку герметичною не варіант, адже там буде застоюваться вода, потрібно, щоб там всередині також проходила циркуляція води.

Також думав над тим, щоб замість підставки використать морські каміння (яких в мене вдосталь), але цей варіант відкинув, оскільки велика кількість морських камінців створили б великий тиски на нижнє стікло акваріуму і можливо це було б плачевно. wacko.gif

В результаті у мене получився ступор і я покищо не знаю як діяти дальші. Можливо хтось підскаже, як вийти з цієї ситуації? А ні, то буду щось фантазувати сам. mail1.gif

Власне кажучи на цьому поки що все. Сказати з впевненістю що буде дальші і сам не можу, оскільки кожного дня в голові щось міняється...

Окрім цього з радістю готовий вислухати поради і об'єктивну критику, тільки пам'ятайте, що б'юджет рівний мінусу (а тому проект і відноситься до категорії довгостроковий) і купувати щось дорогостоюще не має можливості.

Не завершений фінал...

Сообщение отредактировал DoomS - 13.10.2014, 20:22

--------------------

Благодарности:
5
Вставить ник
+Цитировать сообщение
2 страниц V  < 1 2
Ответов (20 - 32)
Sanchezito
сообщение 28.2.2014, 20:15
Сообщение #21

Свой на Aquafanat.com.ua
Из: Вольногорск
Украина Украина
Благодарности: 2485 раз(а)

Классно получается! Только смущает меня кладофора, может заменить ее чем?

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 6.3.2014, 21:48
Сообщение #22

Активный аквариумист
Украина Украина

Цитата(Sanchezito @ 28.2.2014, 20:15) *
Классно получается! Только смущает меня кладофора, может заменить ее чем?

Тобто Ви хочите сказати, що так як на фото нижче буде краще?

--------------------
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 10.3.2014, 20:56
Сообщение #23

Активный аквариумист
Украина Украина

Трішки технічної інформації:

1. Фільтр внутрішній, Aquael/Aqua Szut Pat Mini Filter (працює 24 години на день)
2. Компресор Resun AC-1500, двухканальний (працює 24 години на день)
3. Обігрівач з терморегулятором (працює 24 години на день)
4. Освітлення - дві енергозберігаючі лампи по 20 Вт. (світловий день - 24 години)

80 % води було взято з діючого акваріума, 20 % дистильована вода.
Параметри води не вимірювались і очевидно вимірюваться не буде, у зв'язку з обмеженим б'ютжетом.
СО2 і добрива додаватись не будуть, адже проект малоб'юджетний.

Відповідно рослини будуть розвиватись довго і фінально фото з'явиться не скоро.

Планую запустити наступних мешканців:
1. Мікрорасбора галактика
2. Креветки Crystal Red
3. Равлики Теодоскуси (при необхідності)

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 17.3.2014, 22:25
Сообщение #24

Активный аквариумист
Украина Украина

Власне кажучи сьогодні довелось повністю розібрати уже практично готовий акваріум. cray.gif

Кілька днів назад, відбулась массова вспишка водорослів, коричневого кольору у вигляді нальоту. Після чого деякі рослини відверто начали гнити.
Я грішив на фільтр із сусіднього акваріума, який я вимив в данному акваріумі (для швидшого розповсюдженя "корисних паразитів"), після чого бруду було більше чим в бурхливій амазонці oktop.gif
Бачучи, що здолати коричневих відкладень не вийде, я вирішив перезапустити акваріум. Начав все розбирати і відверто засмутився. sorry.gif Виявляється вода в середині платформ не циркулювалась (і це незважаючи на всі мої старання в створенні тисячі отворів...) і відверто видавала затхлий запах.
Також я було згрішив на бамбукові палочки, можливо вони начали підгнивать і створювати неприємний запах? Не знаю...

В результаті я хотів би звернутись до тих, хто має деякиу практику в створенні подібних акваріумів і запитати: "Який буде результат, якщо я в своїй конструкції, прямо всередину вмонтую вихід із фільтра?" Таким чином нова вада буде потрапляти всередину конструкції. Як ви думаєте, це буде практично чи ні?

Буду чекати на вашу відповідь 1-2 дня. Якщо ніхто практичного нічого не порадить, то доведеться відмовиться від платформ і зробити все на грунтові.

P.S.: Доречі, про задній фон із сітки, в якій було зашито річію. Від цеї ідеї однозначно доведеться відмовиться, оскільки я помітив, що річія в таких умовах не змогла розвиватись і почала псуватись (Можливо не вистачало СО2 і добрив але я вже писав в попередніх постах, що можливості використання цих елементів відсутнє). А тому використаю чорний або сірий фон, які маю в наявності.

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Дриада
сообщение 21.3.2014, 15:48
Сообщение #25

Активный аквариумист
Из: Харьков
Украина Украина
Благодарности: 1028 раз(а)

DoomS, к сожалению, не знаю вашего имени. Очень жаль, что с аквариумом случилась такая неприятность. Не стоило, конечно же, промывать в нем фильтр. Да и поторопились вы все разбирать, думаю, можно было справиться со вспышкой подменами, в крайнем случае - альгицидами, тем более, жителей у вас еще не было (если не ошибаюсь). Но раз уж все разобрали, можно попробовать сделать несколькими способами. Если провести под подставку выход фильтра, это будет неплохо, получится частично донный фильтр, грунт будет дышать, но не будет в акве течения воды, а некоторые рыбы и растения без течения чувствуют себя не в своей тарелке. Это в основном виды, живущие в природе в реках, тем более в реках с быстрым течением. Это на всякий случай, т.к. вы собираетесь запускать галактику, а она рыбка озерная. smile.gif Пришел мне в голову и другой вариант - вместо подставки в бамбуковые ограждения засыпать колотую лаву, сверху слой вашего черного грунта и тогда уже можно хоть почвопокровку высаживать, хоть камешки со мхом и риччией класть. На лаве поселится большое количество полезных бактерий и у вас будет грунт работать биофильтром.
Удачи вам, желаю скорейшего запуска!

П.С. можно поселить парочку анциструсов, они будут чистить бамбуковые заборчики, да и креветки должны справляться с этим делом на ура.

--------------------
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Senturio
сообщение 22.3.2014, 13:44
Сообщение #26

Свой на Aquafanat.com.ua
Украина Украина
Благодарности: 795 раз(а)

Насчет заднего фона на сетке - это самый лучший способ вырастить плотный ковер риччии - пропадать она начала не из-за отсутствия СО2 скорее с водой проблемы - наличие аммиака или сероводорода (ваш затхлый запах под конструкциями). Свет нужно расположить спереди и тогда на сетке все будет расти хорошо. Насчет циркуляции воды можно туда подвести трубку силиконовую для аэрации, но подавать воду из выхода фильтра использовав флейту с вклееным патрубком для этой трубки. Тогда точно там не будет застоя.

--------------------
Cветодиодное освещение - изготовление, продажа, сервис.

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 5.4.2014, 16:54
Сообщение #27

Активный аквариумист
Украина Украина

З часу мого останнього повідомлення тривалий час не було порад, а тому вирішив діяти за власним баченням. mail1.gif

Як вийти із ситуації, коли вода застоюється я власне кажучи придумав, а саме. Можна просто помістити кілька камінців в підставку і наглухо її запаяти. Таким чином вода туди не потрапляла би. Але проблема виявилась не в цьому. Більш за все, затхлий запах ішов від процесу гниття бамбуку (а тому я не раджу використовувати бамук в акваріумах). Провівши кілька експерементів я помітив, що бамбук можна використовувать разом із анцитрусами, які власне кажучи дуже добре згризають відгнилі часточки бамбуку. 0603.gif Але такий варіант мені не підходить, оскільки в "Загубленому Світі" я не планую заводить анцитрусів.

В результаті я вирішив піти по легшій доріжці і все кардинально змінив. Власне кажучи, особливо розписувать не має, що все і так видно на картинках.

Також завняв не великий відео ролік акваріуму, на якому можна подивитись на еффект розпилювання бульбашок з димоходів будинків.

Можливо в подальшому будуть пересаджуватись рослини але кардинальних змін думаю більше не буде.

Продовження слідує...

Сообщение отредактировал DoomS - 7.4.2014, 17:54

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 13.4.2014, 14:07
Сообщение #28

Активный аквариумист
Украина Украина

В акваріумі відбулись деякі зміни, а тому пропоную подивитись на нову невелику фотосесію. За якість фото відразу прошу вибачення, оскільки фотографував дешевою "мильницею" Прикрепленное изображение

Також посилив постійних мешканців, а саме мікрорасбору галактику, червоних кристалів і теодоскусів. aqua.gif

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Serij0109
сообщение 13.4.2014, 14:19
Сообщение #29

Серега - любитель природы
Из: Новомосковск
Украина
Благодарности: 4977 раз(а)

DoomS, скажіть будь ласка, яка у вас жорчткіть у кваріумі?

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 13.4.2014, 17:00
Сообщение #30

Активный аквариумист
Украина Украина

Цитата(Serij0109 @ 13.4.2014, 15:19) *
DoomS, скажіть будь ласка, яка у вас жорчткіть у кваріумі?

Нажаль сказати не можу, оскільки тестів води не проводжу із-за обмеженого бьютжету. pardon.gif (про це писав у попередніх постах)

Але практика показала, що ті ж самі кристали себе получають добре. dry.gif

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Дриада
сообщение 15.4.2014, 23:56
Сообщение #31

Активный аквариумист
Украина Украина
Благодарности: 1028 раз(а)

Поздравляю с поселенцами! Для любимого домашнего акваса у вас хорошо получилось и необычно. Хотя первоначальная картинка, где хижины на возвышениях, была намного эффектнее. Желаю вашему аквасу долгой жизни и стабильного баланса smile.gif.

--------------------
Вставить ник
+Цитировать сообщение
Лабео
сообщение 20.10.2014, 19:05
Сообщение #32

Я присматриваюсь...

Из: Каменец-Подольский
Украина
Благодарности: 4 раз(а)

Гарно коли люди мають, гарну уяву...Єх...мені хоча б краплину good.gif

--------------------

Благодарности:
Вставить ник
+Цитировать сообщение
DoomS
сообщение 20.10.2014, 20:00
Сообщение #33

Активный аквариумист
Украина Украина

Цитата(Лабео @ 20.10.2014, 20:05) *
Гарно коли люди мають, гарну уяву...Єх...мені хоча б краплину good.gif

Дякую за приємні слова.
Уява є але шкода, що не вистачило фінансів і сил і часу довести задуманий дизайн до логічного кінця.
Можливо колись в майбутньому вернусь до нього, тільки уже більш підготовленим. aqua_proffi.gif

--------------------
Вставить ник
+Цитировать сообщение

2 страниц V  < 1 2
Теги
Нет тегов для показа