Чатина 0. Передісторія
Написанно seronja, 10.3.2012, 0:48
Я вже 2 місяці досить успішно (як на мене) утримую тріо Lamprologus Ocellatus 'Gold' в акваріумі з досить незвичним для цього типу риб розміром: 45 x 24 x 16 см -- всього 17 літрів. Про успішність цього акваріуму говорить той факт що обидві самки вже встигли віднереститись і порадували мене майже 30-ма мальками. В цьому блозі хочу спробувати поділитись власним досвідом з утриманням мушлевців (і тільки мушлевців) в таких маленьких об'ємах, може комусь це буде цікаво чи/та корисно.
Важливе попередження: я повністю новачок в утриманні танганійських цихлід і описані мною підходи та методи не обовязково вірні
. Все написане в цьому блозі варто сприймати через призму здорового глузду.
Частина 0. Передісторія
Слово цихліда довший час асоціювалось у мене з величезними акваріумами в яких плавають 30-ти сантиметрові астронотуси. Якось читаючи форуми я натикнувся на згадку про мушлевців з танганьїки і тут "остапа понесло"
Передивившись сотні відео, мільйони фото і перечитавши "всі інтернети" вирішив -- хочу. Потім дав поправку на реальність (зйомна квартира з частими переїздами, не велика кількість вільного місця) і почав шукати види які підходять для маленьких акваріумів. Вибір тоді пав на Altolamprologus Compresseiceps 'Sumbu' Shell, але в наявності їх в Україні не знайшов. Потім ще кілька разів вибирав між сімілісами, мультифасціатусами та оцелятусами і якось випадково зупинився на останніх, про що далеко не шкодую.
Довго сумнівався чи не перетвориться мій проект у гетто для рибок, але історії успіхів на закордонних форумах переконали що варто пробувати. Кінцеву крапку поставив сайт якогось "ненашого" дядка на ім'я Frank Mueller та його .
Далі буде.
P.S. Величезна подяка пану Андрію "navy" за допомогу. Без його порад було б дуже складно.
Комментарии
Нет комментариев, Ваш будет первым ;)

4 Jun 2014 - 14:54
в Частина 2. Вибір акваріума