Чатина 0. Передісторія
Написанно seronja, 10.3.2012, 0:48
Я вже 2 місяці досить успішно (як на мене) утримую тріо Lamprologus Ocellatus 'Gold' в акваріумі з досить незвичним для цього типу риб розміром: 45 x 24 x 16 см -- всього 17 літрів. Про успішність цього акваріуму говорить той факт що обидві самки вже встигли віднереститись і порадували мене майже 30-ма мальками. В цьому блозі хочу спробувати поділитись власним досвідом з утриманням мушлевців (і тільки мушлевців) в таких маленьких об'ємах, може комусь це буде цікаво чи/та корисно.
Важливе попередження: я повністю новачок в утриманні танганійських цихлід і описані мною підходи та методи не обовязково вірні . Все написане в цьому блозі варто сприймати через призму здорового глузду.
Частина 0. Передісторія
Слово цихліда довший час асоціювалось у мене з величезними акваріумами в яких плавають 30-ти сантиметрові астронотуси. Якось читаючи форуми я натикнувся на згадку про мушлевців з танганьїки і тут "остапа понесло" Передивившись сотні відео, мільйони фото і перечитавши "всі інтернети" вирішив -- хочу. Потім дав поправку на реальність (зйомна квартира з частими переїздами, не велика кількість вільного місця) і почав шукати види які підходять для маленьких акваріумів. Вибір тоді пав на Altolamprologus Compresseiceps 'Sumbu' Shell, але в наявності їх в Україні не знайшов. Потім ще кілька разів вибирав між сімілісами, мультифасціатусами та оцелятусами і якось випадково зупинився на останніх, про що далеко не шкодую.
Довго сумнівався чи не перетвориться мій проект у гетто для рибок, але історії успіхів на закордонних форумах переконали що варто пробувати. Кінцеву крапку поставив сайт якогось "ненашого" дядка на ім'я Frank Mueller та його
Далі буде.
P.S. Величезна подяка пану Андрію "navy" за допомогу. Без його порад було б дуже складно.
Комментарии
Нет комментариев, Ваш будет первым ;)
в Частина 2. Вибір акваріума